Merak ettiklerinizi Arayın :)

20 Mart 2014 Perşembe

PATATESLİ GÜL BÖREĞİ

Bu günlerde mutfakta bol vakit geçirir oldum :)
Özellikle bol,bol börek yapıyorum.Ispanaklı,patatesli,peynirli...
İştahsızlık eskisi gibi değil ama yine ara,ara  gidip geliyor.Börekleri  özellikle sabahları kavaltıda yemek çok hoşuma gidiyor :)
Bu arada tadının lezzetli olması yetmiyor, görsel olarak da  göze hitap etmeli bence yaptığınız hamur işi :)
Bu yüzden yaptığım böreklerin özellikle üzerine bol yumurta sürüyorum ki fırında iyi kızarsın diye.
Çokta hoş oluyor görüntüsü..
Tarifini isteyen olursa diye aşağıda paylaşıyorum :)
Malzemeler:
7-8 adet patates
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
sıvıyağ
tuz,nane,karabiber

Yufkanın Arasına Sürmek İçin:
sıvı yağ

Üzerine Sürmek İçin
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı yoğurt

Üzerine Serpmek İçin:
susam,çörek otu


Yapılışı:
Öncelikle içini hazırlayalım.Patatesleri haşlayalım.Sonra haşlanan patatesleri ezelim.Baharatlarını ekleyip karıştıralım.Soğanları rendeleyip,sıvı yağda  pembeleşinceye kadar kavuralım.Salçayı da ekleyip karıştıralım.Haşlayıp ezdiğimiz patatesleri de ekleyip 5 dakika daha karıştırıp altını kapatalım.
1 adet yufkayı 4 üçgen olacak şekilde bölelim.Üzerine sıvı yağ serpelim.Yufkanın geniş kısmına hazırladığımız harçtan koyup uzunlamasına yayalım.Rulo şeklinde saralım ve bir kenarından döndürüp gül şekli verelim.
Yufkalar bitene kadar aynı işleme devam edelim.
Sardığımız gül böreklerini yağladığımız fırın tepsisine yerleştirelim.
Bir kasede yoğurt,yumurta sarısı ve sıvı yağ çırpalım..
Hazırladığımız karışımı gül böreklerinin üzerine fırçayla bol bol sürelim.
Üzerine çörek otu ve susam serpip önceden ısıttığımız 200 derece fırında altı ve üzeri iyice kızarana kadar yani yaklaşık 40 dk pişirelim.
Fırından çıkardığımızda biraz dinlendirip servis edelim.

Dinlendirmeden de mideye indirebilirsiniz benim gibi :)
Afiyet OLSUN :)
Sevgiler...

2 yorum:

  1. Gerçekten de çok güzel iştah açıcı duruyor. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil