18 Şubat 2013 Pazartesi

Gece Yarısı Kalkıp Poğaça Ve Kürebiye Yaptım :)

Çok fazla yemek ve hamur işiyle arası iyi olan birisi değilim.
Daha doğrusu  hep şuna inanırım'' yemeği seven yapmayı da sever :))
Çok fazla yemekle aram olmadığı için içimden gelse bile  pek hamur işi ve yemek yapmam..
Beni gaza getirecek,mecbur bırakcak sebepler olmalı yani :))
içimden hep''anamm ben yicekmiyimm,sonra'' yemem heralde'',en sonunda da ''yapmayayım o zaman'' diye ard arda gelen sorular,sorular ..
Yalnız mantık da mantık değil :) 
''yiyeceksem yapayım '' :)
 Burda kendini düşünmeyi bir kenara bırakıp ,eve gelcek misafirleri düşünen  ''yapmalıyım '' yapabilirim '''gazıyla gecenin 3'de kalkıp kürebiye yapan ben :)
Malzemeleri dizdim kenara,açtım tarif bölümünü...
Bu kurabiyeyi daha öncede yaptım ,biraz daha küçük yapıyosunuz fırında kabarıyo zaten :)
Evet fırına attım sonunda kürebiyeyi :))
Şimdi sıra poğaça  yapmakda :)
Bu poğaça da   hem pratik hemde lezzetli bir tarif..
Hamurunu hazırlayıp (yarım saat dinlendirip hamuru),içine beyaz peynir veya çökelek koyup baştan sarmaya başlıyosunuz..
 Sardıktan sonra bıçak yardımıyla böyle parçalara bölüyorsunuz..
Üzerine ve yan taraflarına yumurta sarısını sürüp susamlada süsledikten sonra fırına veriyoruz :)
 Bunlarda fırından çıkmış poğaçalarımız :))
Bu günlük böyleydik işte,kendinize iyi bakın dostlar....
Sevgiyle kalın...

8 yorum:

  1. ikiside çok lezzetli ve iştah açıcı görünüyor.eline sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Poğaçanın tarifini alabilirmiyimm çok güzel gözüküyorr :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevimli aynı zamanda mutlu insan, senin için paylaşıyorum tarifi :)
      Dolma Poğaça

      1 su bardağı süt
      4 yemek kaşığı yoğurt
      1 çay bardağı sıvı yağ
      1 adet yaş maya
      1 yumurta
      1 yemek kaşığı şeker
      1 tatlı kaşığı tuz
      Aldığı kadar un (yaklaşık 5 bardak)

      İçine;
      1 su bardağı ezilmiş beyaz peynir
      Üstüne;

      1 yumurta sarısı
      Susam, haşhaş, çörek otu (tercihe göre)..

      Hazırlanışı;
      Hamur için maya ılık sütün içinde eritilir. Yoğurt, yağ, şeker, yumurta, tuz ve aldığı kadar da un eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Yarım saat kadar dinlendirilir. Hamur dinlendikten sonra iki parçaya bölünür. İlk parça ortalama bir fırın tepsisi büyüklüğünde açılır. Üzerine peynirin yarısı dağıtılır. Bir ucundan başlanarak sıkıca sarılır. (Ortadan yanlara doğru çekiştirin ki eşit parçalar elde etmeye çalışın) Yaklaşık 2-3 parmak eninde bıçakla dilimleyin. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Aynı işlemi diğer parça için de gerçekleştirin. Tepside yarım saat kadar daha dinlendirin. Dinlendirdikten sonra üstüne yumurta sarısı sürüp haşhaş veya susam serpip 2-3 dk ısıtılmış 170 derecelik fırına verin...
      (12 kişilk ,pişirme süresi 30 dakika)

      (Umarım faydalı olmuştur canım :)

      Sil
    2. Sen nekadannn tatlısınn yahuu sağoll canımm benm öpüyorumm :)

      Sil
    3. bende öpüyorumm çokk :)

      Sil
  3. tamda bu güzel poğoçanın tarifini isticektimki tarifi yazmışsınız bile teşk.
    www.gulhanmiray.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben teşekkür ederim :)
      umarım yardımcı olabilmişimdir..
      amaç paylaşmak nihayetinde :)

      Sil