Merak ettiklerinizi Arayın :)

18 Ocak 2013 Cuma

Kelebek Kanatlarından Tablo


Bu muhteşem  tabloyu ilk gördüğümde bayıldım ona : ))
Bu arada dikkatinizi çektimi bilmiyorum ama,tablonun fotoğrafını çekerken bir nur indiki tablonun üzerine,sormayın gitsin :) her nekadar farklı açıdan çektiysem bu şekilde kaldı fotoğrafın üzerinde.
 Tablo Afrika'da bulunan bazı  arkadaşların; Senenin belli zamanlarında ölen  farklı kelebek türlerinin  kanatlarını toplayıp bunları değerlendirmesiyle ortaya çıkmış.Bu narin kelebek kanatları tek tek işlenerek  en son bu halini alıyor.

Ve her tablonun  sadece bir tane örneği var.Aynı deseni farklı tablolara işleselerde;el emeği olduğu için her tablonun şekli farklı oluyor.Kolay gibi görünse de,değil aslında.Çünkü kanatlar kuru olduğu için kırılma ihtimalide yüksek yapıştırırken.


Ben 10 taneye yakın tablonun arasından beğendim bunu.Renkeleri en sevdiğim renkerlin birleşiminden oluşuyo:) Turkuaz kanatlar ,krem ve siyah kanatların birleşimiyle ;işte ortaya bu muhteşem görüntü çıkmış.Kenarlarda rengi  pek belli olmasada turkuaz kanatlar var ve ortaya yuvarlak bir motif krem kanatlardan,en son krem desenin üstüne siyah kanatlardan Allah lafzı yerleştirilmiş.
Bu tabloyu çok beğenmemin diğer sebebi de doğal olması.Kelebekleri çok seviyorum,ama Afrika da o kadar çok kelebek ölüyormuş ki düşünün bizim toprak  diye bastığımız yerlerde Afrika' da kelebek kanatları var. Mecburen o kanatlara basıp yürüyorsunuz. Bu  muhteşem  kelebek kanatlarına baktığınızda Allah'ın her mahluku ne kadar güzel yarattığını tefekkür edebiliyorsunuz...


Kelebeklerle çokmu haşır neşirim ne :))
Umarım sizde beğenmişsinizdir kelebek tablomu..

3 yorum:

  1. Hikayesi çok ilginç ve duygusalmış cidden..
    kendi de emek dolu, mübarek bir tablo..
    ışıktan turkuazı yeşil gibi çıkmış gerçeği çok daha güzeldir elbet..
    en güzel yere asmışsınızdır eminim, iyi günlerde kullanın sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler :)
      evet el emeği her şey çok değerlidir elbet .
      Birde üzerine Allah lafzı varsa daha da değerlidir :)
      rengi turkuaz ama malesef yeşil gibi çıkmış ..
      tekrar teşekkürler.benden de size kucak dolusu sevgiler...

      Sil
  2. Kelebeklere aşık biri olarak bayıldım tablonuza ;)

    YanıtlaSil